Доступність посилання

ТОП новини

Лівія: проурядові сили кажуть, що вони на шляху до відновлення контролю над містом Сирт


Місто Сирт, серпень 2016 року
Місто Сирт, серпень 2016 року

Лівійські проурядові сили говорять, що вони стикаються з запеклим опором бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» в прибережному місті Сирт, але мають отримати повний контроль над містом протягом кількох днів.

Реда Ісса, представник проурядових сил, заявив 4 вересня, що «Ісламська держава» чинить запеклий опір в останніх кварталах».

При підтримці повітряних ударів США, сили, вірні уряду національної згоди (GNA) Лівії, відбили майже всю території міста, що було головним оплотом джихадистів в Північній Африці.

Угруповання «Ісламська держава» в минулому році взяло під контроль місто Сирт.

Щонайменше 10 проурядових бойовиків загинули і 60 отримали поранення в результаті відновлення наступу 3 вересня, більшість смертей спричинені вибухівками, закладеними в автомобілі, і нападами терористів-смертників.

З 2011 року, з часу усунення від влади і вбивства лівійського диктатора Муаммара Каддафі, значна частина цієї країни занурилася у хаос.

Наразі у Лівії за владу змагаються два уряди, а кілька угруповань, серед яких й «Ісламська держава», воюють за контроль над нафтовими родовищами.

XS
SM
MD
LG