Доступність посилання

ТОП новини

Поліція відкрила три провадження через сутички 6 вересня у Святошинському провулку у Києві


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Поліція відкрила три кримінальні провадження через сутички, які сталися 6 вересня на місці забудови у Святошинському провулку у Києві.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, провадження відкриті за фактом перешкоджання депутатській діяльності, травмування поліцейського та за фактом хуліганських дій.

Як заявив керівник київської поліції Андрій Крищенко, вчора ввечері поліція отримала повідомлення про те, що на провулку Святошинському зібралися кілька десятків людей, чути вибухи.

«З’ясувалося, що виник конфлікт між групою осіб (місцеві жителі та бійці добробатів) і представниками забудовника: сталася штовханина, у хід пішли каміння, вогнегасники, петарди і вибухові пакети. Було кілька спроб руйнування встановленого навколо будівельного майданчику паркану. Окрім того, запалили шини, які згодом загасили рятувальники», – сказав він.

6 вересня у Святошинському провулку 2 мали відбутися громадські збори щодо вирішення питання із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими, які ще напередодні заблокували автостоянку з автомобілями місцевих жителів, та ветеранами батальйону «Донбас», які виступили на боці місцевих жителів, виникла сутичка.

Крім того, вчора на місце цих подій прибув народний депутат Семен Семенченко. Він та ветерани бойових дій на Донбасі намагалися пройти на територію автомобільної стоянки, яку заблокували невідомі. На місці забудови сталися сутички.

У Києві на місці забудови сталися сутички (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Перед цим, 5 вересня, виник конфлікт між мешканцями багатоповерхівки, які поруч облаштували автостоянку, та будівельною компанією, яка розпочала підготовчі роботи для спорудження багатоквартирного будинку. За даними поліції, невдоволені місцеві мешканці почали кидати каміння у бік будівництва, а з іншого боку застосували вогнегасники.

За фактами цих інцидентів правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за статтями «хуліганство» і «блокування транспортних комунікацій».

XS
SM
MD
LG