Доступність посилання

ТОП новини

Мінсоцполітики: Азаров має отримувати пенсію від Росії, а не від України


Микола Азаров
Микола Азаров

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що колишній український прем’єр Микола Азаров може претендувати на отримання пенсії за місцем постійного проживання в Росії, а не в Україні.

«Якщо застосовувати норми законодавства, враховуючи, що Микола Янович офіційно не на території України, то далі регулюється порядок виплати пенсій угодою між країнами СНД 1992 року, там передбачено, що якщо людина – громадянин України умовно переїхала в Росію, то пенсія сплачується Російською Федерацією», – сказав міністр після засідання уряду 8 вересня.

За його словами, також законами України передбачено, що при виїзді на постійне проживання за кордон громадянин, якому призначена пенсія в Україні, може отримати пенсію на шість місяців вперед.

Раніше віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що Подільський районний суд Києва зобов’язав об’єднане центральне управління Пенсійного фонду України в Києві вирішити питання про відновлення виплати пенсії колишньому прем’єр-міністрові Миколі Азарову. За словами Розенка, Пенсійний фонд України вже подав апеляцію на це рішення.

Микола Азаров утік з України після втечі в лютому 2014 року президента Віктора Януковича. Відтоді Азаров живе в Росії і створив разом із іншими втікачами, які є представниками влади Януковича, проросійську організацію під назвою «Комітет порятунку України».

XS
SM
MD
LG