Доступність посилання

ТОП новини

До Дня танкіста президент присвоїв звання Героя України загиблому у бою за Піски капітану Лавренку


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

З нагоди Дня танкіста президент Петро Порошенко підписав указ про присвоєння посмертно звання «Герой України» капітанові Олександру Лавренку, загиблому у бою за Піски на Донеччині у липні 2014 року.

«21 липня 2014 року у боях за селище Піски екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко, вів бій по захопленню опорного пункту терористів біля Донецького аеропорту. Захопивши блокпост, екіпаж прикривав вогнем механізований підрозділ. Коли надійшла інформація про початок контратаки терористів, Олександр Лавренко без коливань одним із перших висунувся на імовірний рубіж, відірвавшись далеко вперед від інших танків роти. Терористи відкрили по танку вогонь із гранатометів, кулеметів та автоматів. Ухиляючись від вразливого вогню, машина потрапила на потужний фугас. Капітан отримав важкі поранення, однак не здався ворогу та не допустив захоплення ним бойової машини», – йдеться у повідомленні на сторінці глави держави у «Фейсбуці».

«Олександр Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку терористів на щойно зайняті позиції українських військових», – підсумував президент.

Олександр Лавренко був командиром роти танкового батальйону 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади оперативного командування «Південь».

Військові навчання на Чернігівщині напередодні Дня танкіста. Гончарівський полігон, 10 вересня 2016 року
Військові навчання на Чернігівщині напередодні Дня танкіста. Гончарівський полігон, 10 вересня 2016 року
XS
SM
MD
LG