Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: біля Адміністрації президента затримали чоловіка з 30 тисячами доларів США


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Прокуратура заявляє, що у Києві біля Адміністрації президента України силовики затримали чоловіка, який за 30 тисяч доларів США пообіцяв судді продовжити термін його повноважень.

Як повідомляє прес-служба прокуратури у Київській області, наприкінці серпня чоловік запропонував одному з суддів Києва, п’ятирічний строк повноважень якого закінчився, за грошову винагороду в розмірі 30 тисяч доларів США отримати позитивну рекомендацію ВККСУ та позитивне рішення Верховної Ради України щодо обрання на посаду судді безстроково.

Крім того, за даними прокуратури, окремо за 500 доларів США затриманий обіцяв «прискорити» отримання позитивного висновку спецперевірки СБУ.

Після отримання цих коштів чоловіка затримали за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, додають увідомстві.

Наразі проводиться обшук за місцем проживання затриманого, триває досудове розслідування.

Відповідно до чинного законодавства, судді вперше призначаються президентом після відповідного подання Вищої ради юстиції, рішення про призначення судді безстроково ухвалюється Верховною Радою України.

XS
SM
MD
LG