Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан і Росія проведуть спільні військові навчання


Пакистанський військовий на кордоні з Афганістаном (ілюстративне фото)
Пакистанський військовий на кордоні з Афганістаном (ілюстративне фото)

Пакистан і Росія проведуть перші в історії спільні військові навчання в цьому році. З обох сторін у цих навчаннях братимуть участь близько 200 військовослужбовців, повідомляє пакистанське видання Express Tribune із посиланням на високопосадовців своєї країни.

Речник міністерства закордонних справ Пакистану Нафіс Закарія підтвердив Радіо Машааль, пакистанській службі Радіо Свобода, що навчання є частиною потепління відносин з Росією.

«Обидві країни зближуються в декількох областях. Ви бачите, що Росія отримала останнім часом контракт на будівництво газопроводу Північ – Південь. Це оцінюється в два мільярди доларів, не маленький контракт. Тож все це означає, що відносини між двома країнами швидко розвиваються», – повідомив речник пакистанського зовнішньополітичного відомства.

Потепління між Москвою та Ісламабадом відбувається у час зміцнення контактів між США та головним регіональним конкурентом Пакистану Індією. Сполучені Штати нещодавно підписали велику угоду з Індією, яка передбачає співпрацю в обороні та економіці. Також минулого місяця держсекретар США Джон Керрі виступив із різкою критикою політики Ісламабада.

XS
SM
MD
LG