Доступність посилання

ТОП новини

Українці Франції передали допомогу для порятунку зору поранених українських бійців


15 вересня у Дніпрі обласна офтальмологічна лікарня, де рятують зір пораненим на Донбасі українським бійцям, прийняла вантаж гуманітарної допомоги, зібраної українцями у Франції. Цю партію гуманітарної допомоги оцінюють у десятки тисяч євро.

До медичного закладу доправили операційні ліжка, спеціальні візки для транспортування хворих, витратні матеріали хірургічних втручань, а також унікальну сучасну безтіньову лампу, яка за кордоном використовується для операцій на очах.

Це вже шостий гуманітарний вантаж, надісланий Асоціацією «Медична і благодійна допомога Франція – Україна», засновницею якої є колишня громадянка України, уродженка Дніпра, що мешкає у Франції. П’ять попередніх, загальною вагою в 10 тонн, були теж доправлені до медзакладів, де рятують поранених на Донбасі бійців, – обласної клінічної лікарні та базового військового шпиталю.

Від початку бойових дій на Донбасі Дніпро прийняло понад 10 тисяч поранених українських військових. Зокрема, в обласній офтальмологічній лікарні пролікували близько 350 українських бійців з ураженням очей, їм зробили кілька унікальних операцій з видалення осколків та відновлення зору.

XS
SM
MD
LG