Доступність посилання

ТОП новини

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про надання Україні кредиту 400 мільйонів євро


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України ратифікувала фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком, яка передбачає надання Україні кредиту в розмірі 400 мільйонів євро.

Як повідомляє прес-служба українського парламенту, кошти підуть на розширення можливостей аграрного сектору економіки, а саме на фінансування проектів для зернових і олійних культур, рибного господарства та аквакультури, виконавцями проектів будуть малі й середні підприємства агропромислового комплексу.

Відповідно до угоди, Європейський інвестиційний банк надаватиме кредитні кошти траншами, кількість яких не перевищуватиме двадцяти, а мінімальна сума кожного траншу – 10 мільйонів євро.

У Мінагрополітики очікують, що за рахунок кредитних коштів може бути покрито до 50% вартості проектів, джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або засоби кінцевих бенефіціарів.

За даними міністерства, станом на липень 2016 року у сфері сільського господарства загалом реалізовується 330 інвестиційних проектів, загальна сума залучених інвестицій – понад 29 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG