Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: українка змогла забрати дитину з пологового будинку в Росії


Віолетта Рябокінь
Віолетта Рябокінь

Українка Вілолетта Рябокінь, яка живе у Свердловській області Росії, перебуває вдома разом зі своєю новонародженою дитиною, повідомляє Міністерство закордонних справ України з посиланням на дані уповноваженого з прав дитини у цьому російському регіоні.

Раніше Рябокінь заявила Радіо Свобода, що у пологовому в Росії, де вона живе упродовж останніх 15 років, їй відмовилися віддати новонароджену дитину через відсутність у неї паспорта громадянина України.

«За інформацією уповноваженого з прав дитини у Свердловській області Росії, станом на сьогоднішній день Віолетта Рябокінь і її новонароджена дитина виписані з пологового будинку і перебувають вдома», – йдеться у відповіді МЗС на запит Радіо Свобода.

Як повідомили у міністерстві, співробітникам консульства України в Єкатеринбурзі не вдалося зв’язатися безпосередньо з Віолеттою Рябокінь або її матір’ю, вони не відповідають на телефонні дзвінки. «Після встановлення зв’язку з В.Рябокінь їй буде роз’язнено порядок оформлення паспортних документів і, у разі необхідності, надано відповідне сприяння в питання реєстрації дитини. Питання перебуває на контролі МЗС України», – додали в МЗС.

Раніше цього місяця російська служба Радіо Свобода опублікувала матеріал про українку Віолетту Рябоконь, яка проживає в Свердловській області Росії від 2011 року, не маючи документів (паспорта громадянина України), через що цього місяця вона не змогла забрати з лікарні свою новонароджену дитину.

XS
SM
MD
LG