Доступність посилання

ТОП новини

На суді у «справі Чийгоза» допитали двох представників «народного ополчення» – Полозов


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

В анексованому Криму на засіданні суду в справі щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза допитали ще двох «потерпілих», які були членами «народного ополчення». Про це в своєму twitter заявив адвокат Микола Полозов.

За його словами, перший «потерпілий» у «справі Чийгоза» – Василь Шломовіч, який на початку 2014 року був членом «народного ополчення, учасником «антимайдану» в Києві.

Другий «потерпілий» – Андрій Колесніков – на момент мітингу 26 лютого 2014 року був членом третьої роти «народного ополчення».

За словами Полозова, Колесніков в ході допиту в суді повідомив, що не був у «народному ополченні», а слідчий неправильно записав протокол.
Микола Полозов також зазначив, що на засіданні суду в «справі Чийгоза»

27 вересня присутні представники моніторингової місії Amnesty International.

На попередньому засіданні у «справі Чийгоза» 21 вересня підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму допитав трьох потерпілих. Жоден з них не зміг підтвердити провини Чийгоза.

Ахтема Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, і окремо – щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Ахтем Чийгоз на суді відмовився визнавати себе винним.

XS
SM
MD
LG