Доступність посилання

ТОП новини

Іран і Саудівська Аравіє не прогнозують домовленостей під час зустрічі ОПЕК в Алжирі


Міністр нафтової промисловості Ірану Біжан Зангане
Міністр нафтової промисловості Ірану Біжан Зангане

Міністр нафтової промисловості Ірану Біжан Зангане не прогнозує значного прогресу щодо домовленостей про утримання ціни нафти шляхом скорочення її видобутку під час зустрічі представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) в Алжирі. Зустріч, яка має тут відбутися 28 вересня, він назвав «консультативною».

Зангане зазначив, що не вважає поточні ринкові умови сприятливими для виробників і споживачів сирової нафти ні у середньостроковій, ні у довгостроковій перспективі. На думку іранського міністра, обговорення питань нафтовидобутку в Алжирі стане «розминкою» перед листопадовим самітом ОПЕК у Відні.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх також заявив, що зустрічі в Алжирі дають лише шанс для консультацій.

Іран наполягає, що не буде обмежувати видобуток нафти допоки не доведе його до рівня, який був перед запровадженням міжнародних санкцій проти цієї країни через ядерну програму. Тим часом Росія та країни Перської затоки намагаються вмовити Тегеран скоротити видобуток.

Іран нині близький до досягнення своєї мети – підвищення експорту до рівня 4 мільйони барелів на добу, але ще не досяг цього рівня. У квітні Тегеран не пристав на пропозицію Саудівської Аравії та Росії щодо заморожування видобутку на досягнутих на той час рівнях.

XS
SM
MD
LG