Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба: кількість загиблих через отруєння алкоголем зросла до 37


Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів заявляє, що в Україні внаслідок отруєння сурогатним алкоголем загинули вже 37 людей.

Як повідомляє прес-служба відомства, на Луганщині 29 вересня у місті Рубіжне загинули 2 людини.

За даними Держпродспоживслужби, станом на 18:00 на Харківщині 58 людей отруїлися сурогатним алкоголем, з них 25 людей померли, на Донеччині в місті Лимані 9 людей отруїлися, з них 5 загинули.

Крім того, у відомстві зазначають, що 21–24 вересня померли 5 жителів мікрорайону Тернівка Миколаєва; за результатами судмедекспертизи, у померлих виявили в крові метанол.

27 вересня у Держпродспоживслужбі повідомляли про 28 загиблих внаслідок отруєння алкогольними напоями на Харківщині й Донеччині.

Правоохоронці Харківщини порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків», а на Миколаївщині і Донеччині – за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

Сьогодні у прокуратурі повідомили про затримання на Харківщині 7 підозрюваних у виробництві й реалізації сурогатного алкоголю, від якого загинули люди. За даними прокурора Харківської області Юрія Данильченка, силовики затримали організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох пособників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію.

XS
SM
MD
LG