Доступність посилання

ТОП новини

У Росії вирішили не індексувати «материнський капітал» наступного року


Уряд Росії вирішив не індексувати так званий «материнський капітал» у 2017 році. Як заявив міністр праці і соціального захисту Росії Максим Топілін, це рішення остаточне.

У Росії «материнським капіталом» називають одноразову грошову виплату при народженні чи усиновленні другої дитини й подальших дітей, що мають російське громадянство. Ці кошти родина може використати за умови, якщо не користувалася іншими різновидами державної підтримки, на поліпшення житлових умов, лікування, освіту для дитини чи пенсійне забезпечення матері.

Сума цього «материнського капіталу» з 2015 року складає близько 450 тисяч рублів (понад 185 тисяч гривень за нинішнім курсом) і відтоді, на відміну від попередніх років, не індексувалася, незважаючи на інфляцію.

Наприкінці серпня в Росії повідомили, що там буде знову заморожена накопичувальна частина пенсій, а також не буде анонсованої раніше індексації стипендій студентів.

Від 2014 року економіка Росії наразилася на значні труднощі, з яких не може вийти досі. Причиною стали широкосяжні міжнародні санкції, запроваджені через агресію Росії проти України у Криму й на Донбасі, до яких додалося різке зниження цін на нафту – один із головних експортних продуктів Росії, що забезпечує наповнення бюджету.

XS
SM
MD
LG