Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Британії заявила, що почне процес виходу з ЄС навесні


Тереза Мей
Тереза Мей

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що її уряд формально почне процес виходу країни з Європейського союзу до кінця березня 2017 року.

Як сказала вона в інтерв’ю британській телерадіокомпанії «Бі-бі-сі», це останній термін, до якого буде розпочатий процес, передбачений статтею 50 Лісабонської угоди про функціонування ЄС. Ця стаття передбачає подачу офіційної заяви про вихід і початок переговорів про нього, що мають бути завершені у дворічний термін.

За словами Мей, дальші подробиці вона подасть пізніше в неділю, коли буде виступати на щорічній конференції своєї Консервативної партії, нині владної у країні.

В оприлюдненому раніше інтерв’ю прем’єра виданню Sunday Times вона також заявила, що подасть до парламенту закон про скасування акту 1972 року, за яким Велика Британія вступила до Європейських спільнот – попередника Європейського союзу. Такий закон після ухвалення набуде чинності в той час, коли Британія буде власне виходити із ЄС за умовами статті 50.

У червні у Великій Британії відбувся референдум щодо її виходу з Євросоюзу, на якому незначна більшість його учасників проголосувала за такий вихід.

XS
SM
MD
LG