Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: візовий режим з Росією практичного результату не дасть


Олег Медведєв
Олег Медведєв

Політичний консультант президента України Олег Медведєв заявляє, що запровадження візового режиму з Росією не вирішить питання безпеки для українців.

На його думку, візовий режим – це скоріше «символічний жест, який можуть ухвалити за певних обставин».

«Можливо, дипломатія, МЗС це проаналізують і дійдуть висновку, що можна вводити й можна було б ввести. Але я вважаю, що практичного результату, як це бачиться ініціаторам, воно не дасть. Тому що в даному випадку візовий режим розглядається в контексті безпеки. А коли у нас кількасот (кілометрів – ред.) неконтрольованого кордону, візовий режим питання безпеки абсолютно не вирішує», – зазначив Медведєв.

Також, на його думку, Україні не варто розвивати дипломатичні відносини з Росією – це ускладнить звільнення затриманих у Росії українців.

«Коли будуть розірвані дипломатичні стосунки, взагалі буде ні з ким розмовляти про те, щоб витягти Сущенка, про те, щоб забрати Кольченка, Сенцова…», – зазначив Медведєв.

Напередодні голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував депутатам розглянути питання про запровадження візового режиму з Росією.

Як повідомив телеканал Еспресо, відповідна постанова вже схвалена парламентським комітетом із закордонних справ.

XS
SM
MD
LG