Доступність посилання

ТОП новини

У Тбілісі стався вибух в автомобілі опозиційного депутата Тарґамадзе


Ґіві Тарґамадзе
Ґіві Тарґамадзе

У Тбілісі 4 жовтня стався вибух в автомобілі депутата від опозиційного «Єдиного національного руху» Ґіві Тарґамадзе. Сам політик не постраждав, кілька людей були поранені.

Вибух стався, коли автомобіль Ґіві Тарґамадзе стояв неподалік від офісу заснованої екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі партії «Єдиний національний рух», членом якої є Тарґамадзе. Ні сам Тарґамадзе, ні його водій не постраждали, проте був серйозно поранений водій автомобіля, який знаходився поруч, а також троє прохожих.

В ефірі грузинської телекомпанії «Руставі 2» Ґіві Тарґамадзе заявив, що вибух вчинили через дистанційне керування, і висловив надію, що Міністерство внутрішніх справ проведе розслідування. Ґіві Тарґамадзе балотується у новий парламент Грузії на виборах, які пройдуть 8 жовтня.

МВС Грузії відкрило кримінальну справу за статтею «замах на вбивство».

48-річний Ґіві Тарґамадзе – журналіст за освітою, входив до координаційної ради по боротьбі з корупцією за президента Едуарда Шеварднадзе. У 2004 році обраний депутатом парламенту, був головою парламентського комітету з оборони і безпеки. На цій посаді зробив кілька гучних заяв щодо політики Кремля на Кавказі, виступав з різкою критикою російської ФСБ. У 2005 році російське посольство у Тбілісі відмовило Тарґамадзе у візі для участі у засіданні Міжпарламентської асамблеї у Санкт-Петербурзі. Ґіві Тарґамадзе перебуває у розшуку російських правоохоронних органів у справі про заворушення на Болотній площі у Москві у 2012 році.

XS
SM
MD
LG