Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Київ вимагає від бойовиків точних даних про місце перебування полонених


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Українська сторона у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі вимагає надання точної інформації про утримуваних бойовиками заручників, заявляє представниця України в підгрупі з гуманітарних питань групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Нам відоме місце перебування 57 заручників зі списку 110, що ми офіційно передали іншій стороні ще на попередніх засіданнях... Незважаючи на те, що представники ОРДЛО приховують інформацію про заручників і говорять лише про 45 бранців, ми точно знаємо про наявність 57. Висунули умову надати точну інформацію про інших бранців зі списку 110, припинити приховувати їхнє місце утримування», – написала вона на Facebook.

За її словами, представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» на засіданні групи визнали, що в наданих ними раніше списках з понад 600 людей, яких вони вимагають амністувати, є багато осіб, що не мають відношення до конфлікту на Донбасі й не підпадають під дію досягнутих у Мінську домовленостей.

«Ми вимагаємо від ОРДЛО коректного списку тих, кого (якщо це дозволяють процесуальні норми), українська сторона могла б передати, щоб звільнити наших бранців», – додала Геращенко.

Минулого місяця голова української Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що в заручниках Росії й угруповань «ДНР» і «ЛНР» на сході України залишаються 111 громадян України. Він уточнив, що в Росії утримують дев’ятьох громадян України. Ще 499 людей вважають зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG