Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі волонтери організували курси української мови для переселенців


Безкоштовні курси української мови для переселенців та дітей військових, Дніпро, 7 жовтня 2016 року
Безкоштовні курси української мови для переселенців та дітей військових, Дніпро, 7 жовтня 2016 року

У Дніпрі волонтери організували безкоштовні курси української мови для переселенців – дітей та дорослих, а також для дітей військових. Заняття для школярів проводитимуть у центральній міській бібліотеці, для дорослих – у центрі допомоги переселенцям із Донбасу «Допомога Дніпра».

Уроки для дітей передбачені тричі на тиждень, для дорослих – один раз.

Як розповіла викладачка на безкоштовних курсах української мови у Дніпрі Леся Скорик, для учнів старших класів – переселенців та дітей військових – це нагода безкоштовно підготуватись до складання ЗНО з української мови. Волонтери шукають викладачів і інших предметів, передусім історії України, щоб вони також долучились до підготовки старшокласників.

На вивчення української мови записались десятки школярів. Навчання завершать наприкінці травня.

«Ми не перевіряємо посвідчення чи інші документи, головна умова – діти повинні хотіти брати знання», – каже Леся Скорик.

Окрім того, курси вивчення української мови для переселенців із Донбасу та Криму у центрі «Допомога Дніпра» орієнтовані на людей різного віку. Тут планують не тільки вивчення правил української мови, а й знайомство з класикою української літератури та дискусії.

У Дніпрі 2013 року волонтери вперше відкрили безкоштовні курси вивчення української мови для всіх. Тоді цю ідею підхопили в інших містах України.

XS
SM
MD
LG