Доступність посилання

ТОП новини

Фірма заступника голови ДУС без дозволів розбудовується на Трухановому острові – «Схеми» 


for schemes
for schemes

На двох ділянках на київському острові Труханів за останній рік з’явилися новобудови, хоча Київрада не виділила цю землю прохачеві. У 2015 та 2016 році про оренду ділянок просила фірма «Атіка», що належить заступнику керівника Держуправління справами Євгену Сарнацькому. Про це йдеться у розслідуванні «Беззахисні береги Києва» програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

У 2015 році фірма «Атіка» просила у Київради дві земельні ділянки на Трухановому острові, на одній із яких фірма має будівлі. Депутати Київради не надали землю, однак на запитуваних земельних ділянках поруч зі старими будівлями фірми «Атіка» з’явилися новобудови.

На світлині проекту землеустрою річної давнини на землі, яку просила фірма, в 2015 році нічого, крім дерев, не було. Нині ж на цій землі – новобудова і паркан, що ускладнюють або навіть унеможливлюють доступ громадян до Дніпра.

Там, де ще рік тому були лише дерева, з’явилася будівля
Там, де ще рік тому були лише дерева, з’явилася будівля

Фірма чиновника цю землю просила виділити «для експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу». Але на той момент, відповідно до світлини проекту землеустрою, ніякого комплексу не існувало. Отже, землю ця фірма ще не отримала, а нові споруди на ділянці уже з’явилися.

Схожа історія і з іншою ділянкою, яку просить ця ж фірма чиновника. На ній біля будинків, які були тут раніше і належать фірмі «Атіка», з’явилася і нова споруда.

З другою ділянкою, на яку претендувала фірма Євгена Сарнацького, схожа історія. Знімки 2015 та 2016 років
З другою ділянкою, на яку претендувала фірма Євгена Сарнацького, схожа історія. Знімки 2015 та 2016 років

Цього року компанія «Атіка» повторно просила надати згадані землі в оренду.

Євген Сарнацький, заступник Держуправління справами, запевнив «Схеми», що нічого про новобудови не знає, бо передав усі справи розпорядниці, яка й опікується його майном.

«Я там приїжджаю, граю у футбол інколи, але я не бачив, щоб там щось змінилося наглядно, я не знаю, які споруди там з’явились. Я державний службовець, я одразу передав управління всіма своїми корпоративними правами третій особі», – зазначив він.

Журналісти програми «Схеми» під час розслідування щодо забудов на березі Дніпра у Києві виявили, що зникли проекти прибережних захисних смуг річки Дніпро.

У Києві зникли графічні зображення меж прибережних захисних смуг річки Дніпро, у яких міститься інформація щодо точних координат, де починається захисна межа берега і як саме вона проходить. Документи зникли у чотирьох районів Києва – Оболонського, Подільського, Деснянського та Дніпровського. Усі ці райони межують із річкою Дніпро в Києві. Також відсутні оригінали рішень Київради щодо прибережних захисних смуг.

XS
SM
MD
LG