Доступність посилання

ТОП новини

ЄС обговорить з Україною процес реформ і виконання Мінських угод двічі до кінця року


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Процес реформування в Україні та виконання Мінських угод будуть темою обговорення представників Євросоюзу та України на саміті Україна – ЄС 24 листопада та на Раді асоціації Україна – ЄС 19 грудня. Про це заявив 12 жовтня у Брюсселі заступник голови відділу Східного партнерства в Європейській дипломатичній службі Адріану Мартінш.

Він також пояснив затримку із організацією зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії в «нормандському форматі».

«Причини затримок засідання в нормандському форматі офіційно поза нашою компетенцією, але те, що ми зрозуміли неофіційно, є таким: деякі зі сторін вважають, що прогрес недостатній, щоб сісти за стіл переговорів», – сказав Адріану Мартінш на слуханнях підкомітету з безпеки і оборони Європейського парламенту в Брюсселі.

Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Росії Володимир Путін дійшли згоди, що саміт у «нормандському форматі» був би конструктивним і корисним для вирішення кризи на сході України, повідомили в апараті французького керівника 12 жовтня.

У четвер, 13 жовтня, президент Франції і канцлер Німеччини проведуть таку розмову і з президентом України Петром Порошенком, мовиться у повідомленні.

Речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, повідомляючи про цю ж розмову, додав, що для створення умов для ймовірного «нормандського саміту» ще потрібна подальша робота консультантів.

XS
SM
MD
LG