Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ передала до суду справу екс-заступника прокурора Київської області


Олександр Корнієць
Олександр Корнієць

Генеральна прокуратура України подала до суду справу проти колишнього працівника органів прокуратури у вимаганні та отриманні ним коштів в особливо великих розмірах, інформує сайт ГПУ у четвер. У відомстві не вказують прізвища екс-посадовця, але з повідомлення про обвинувальний акт випливає, що, ймовірно, йдеться про колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

«Генеральною інспекцією внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою тепер вже колишнього працівника органів прокуратури у вимаганні та отриманні від директора та власника одного із суб’єктів господарювання, що надавало послуги населенню у сфері вивезення побутових відходів, частини статутного фонду товариства та у подальшому – систематичного вимагання та отримання коштів від здійснення ним підприємницької діяльності. За даними досудового розслідування, вказані злочини скоєно особою з використанням свого службового становища на посаді керівника одного з структурних підрозділів прокуратури міста Києва із залученням до злочинних дій свого близького родича», – йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, всупереч намаганням сторони захисту затягнути досудове розслідування, прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті.

30 вересня Печерський райсуд Києва підтримав клопотання прокурора і обмежив до 10 жовтня час для ознайомлення захисту з матеріалами справи колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і його сестри Лариси Прокопенко, підозрюваних у вимаганні. Сторона обвинувачення звернулася з таким клопотанням до суду через те, що захист Корнійця ухилявся від ознайомлення з матеріалами справи.

На початку липня 2015 року колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника керівника ГСУ Генпрокуратури України Володимира Шапакіна затримали, за даними ГПУ, під час отримання хабара на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявили близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, ювелірні вироби і 39 пакетів з діамантами, повідомляли в прокуратурі.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень – Олександрові Корнійцю, він вніс заставу.

XS
SM
MD
LG