Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков назвав заяву Байдена про відповідь США на кібератаки Росії «безпрецедентними погрозами»


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Прес-секретар президента Росії Володимира Путні Дмитро Пєсков назвав безпрецедентними погрозами з боку США заяви віце-президента країни Джозефа Байдена про те, що Вашингтон готує відповідь на кібератаки Москви, передає «РИА Новости».

«Справа в тому, що зростає непередбачуваність і агресивність США. Подібні погрози на адресу Москви і на адресу керівництва нашої держави є безпрецедентними, тому що ця погроза озвучується на рівні віце-президента США», – сказав Пєсков.

Він додав, що Москва буде вживати заходи убезпечення.

«На тлі подібної агресивної лінії, непередбачуваної лінії, нам доводиться вживати заходів щодо захисту інтересів, а саме хеджувати (страхувати – ред.) наші ризики», – додав речник російського президента.

Віце-президент США Джозеф Байден в інтерв'ю NBC News напередодні заявив, що Сполучені Штати «дадуть сигнал» хакерам Росії, яких він звинуватив у спробі вплинути на вибори президента США. Байден додав, що дії Вашингтона щодо Кремля, будуть «пропорційними» впливові від витоку даних через злами, здійснені Росією стосовно США за останні місяці.

Крім того, видання NBC News з посиланням на джерела в американських розвідслужбах повідомило, що Сполучені Штати планують проведення «безпрецедентних таємних операцій» проти об'єктів в Росії у відповідь на російське втручання в американський передвиборчий процес.

7 жовтня США публічно звинуватили Росію в організації низки кібератак на американські політичні організації, а також колишніх і нинішніх чиновників. Президент Росії Володимир Путін 12 жовтня відкинув звинувачення, заявивши, що посадовці США «зловживають антиросійською риторикою».

XS
SM
MD
LG