Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії повстанці заявили про визволення від ісламістів містечка Дабік


Бійці Вільної сирійської армії під час бою за Дабік, 15 жовтня 2016 року
Бійці Вільної сирійської армії під час бою за Дабік, 15 жовтня 2016 року

У Сирії загони протиурядових повстанців, підтримувані Туреччиною, заявили, що визволили від екстремістського угруповання «Ісламська держава» містечко Дабік, важливе з пропагандистських міркувань.

За словами повстанців, містечко визволили після запеклих боїв із ісламістами.

Інформацію про визволення Дабіка підтвердило й Сирійське бюро спостереження за правами людини, що працює в Лондоні і має мережу інформаторів у Сирії.

За даними цього бюро, повстанці за підтримки артилерії і бойової авіації Туреччини ввійшли в Дабік після того, як ісламісти відступили з тієї місцевості.

Містечко Дабік, приблизно за 10 кілометрів від кордону з Туреччиною, бойовики «Ісламської держави» утримували з серпня 2014 року. Це містечко з довоєнним населенням трохи більше за 3 тисячі осіб займало важливе місце у пропаганді ісламістів, яка стверджує, що саме там відбудеться апокаліптична битва між християнством і ісламом, що завершиться врешті всесвітнім пануванням ісламу.

Наступ на Дабік став частиною ширшого наступу сирійських повстанців, що мають підтримку Туреччини, на півночі Сирії з метою і визволити ту місцевість із рук ісламістів, і зупинити наступ загонів інших повстанців – сирійських курдів, яких Туреччина вважає терористами.

XS
SM
MD
LG