Доступність посилання

ТОП новини

Рада схвалила реструктуризацію боргу держпідприємства «Антонов»


Верховна Рада України схвалила реструктуризацію боргу державного підприємства «Антонов» перед державою за облігаціями, випущеними в 2009 році за державні гарантії.

За ухвалення за основу і в цілому законопроекту №5244 проголосували 281 народний депутат за мінімально необхідних226.

Закон передбачає, що підприємство «Антонов» гаситиме заборгованість перед державою щокварталу рівними частинами протягом 10 років, починаючи з 2017 року.

З дня набрання чинності цим законом штрафні санкції на суму заборгованості не нараховуються, а нараховані на день набуття чинності закону пені й штрафні санкції – списуються.

Закон набуває чинності з дня, наступного після дня його публікації.

Відповідно до пояснювальної записки, сума основного боргу «Антонова» перед державою – понад 706 мільйонів гривень.

«Ця заборгованість виникла не з вини підприємства, а у зв’язку з приєднанням без здійснення необхідних заходів державної підтримки держпідприємства «Авіант», що перебувало у кризовому стані зі зношеними основними фондами та зобов’язаннями у сумі1,9 мільярда гривень», – зазначається у документі.

Державне підприємство «Антонов» засноване у 1946 році. Основними напрямками діяльності є створення, випробування нових дослідних зразків авіаційної техніки, серійне виробництво та післяпродажний супровід літальних апаратів. На підприємстві працює понад 13 тисяч працівників.

За 69-річну історію «Антонов» на літакобудівних заводах виготовлено більш 22 тисяч літаків з маркою «Ан», з них понад півтори тисячі продано в 50 країн світу. Зараз експлуатується 4603 літаки в 78 країнах світу.

Держпідприємство «Антонов» є виробником транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення.

XS
SM
MD
LG