Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Хорватії підтримав безвізовий режим для України


Андрей Пленкович
Андрей Пленкович

Новий прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович закликав Європейський союз остаточно схвалити безвізовий режим для громадян України.

Пленкович, який лише в середу був затверджений як прем’єр-міністр Хорватії, а до того тривалий час був європарламентарем від цієї країни і очолював делегацію Європарламенту в Комітеті асоціації Україна – ЄС, після прибуття до Брюсселя для участі в саміті ЄС – засіданні Європейської ради – вже на новій посаді заявив, що Європейський союз повинен стати на принципову позицію.

«Я багато років брав участь у стосунках із Україною. Ми обговорювали це питання вранці на саміті Європейської народної партії, і я чекаю на рішення, що уможливить візову лібералізацію для громадян України», – наголосив він.

Для запровадження візової лібералізації для громадян України, тобто безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн «шенгену», ще необхідне формальне позитивне рішення з цього приводу Європейського парламенту і Ради ЄС, на які очікують ближчим часом. Відтак, як вважають, безвізовий режим зможе запрацювати з початку 2017 року чи принаймні в першій чверті наступного року.

XS
SM
MD
LG