Доступність посилання

ТОП новини

Росія поки що не обговорює питання про нову «гуманітарну паузу» в Алеппо – МЗС


Алеппо, 19 жовтня 2016 року
Алеппо, 19 жовтня 2016 року

У Міністерстві закордонних справ Росії заявляють, що Москва наразі не розглядає питання про відновлення «гуманітарної паузи» в сирійському місті Алеппо.

За словами заступника голови МЗС Росії Сергія Рябкова, Москва назвала умову, за якої можливе відновлення «гуманітарної паузи» – дотримання режиму припинення вогню повстанцями.

Рябков поклав провину за зрив евакуації поранених із міста на опозиційні уряду Сирії угруповання і закликав країни Заходу забезпечити їхню «адекватну» поведінку.

Оголошена Москвою і Дамаском 72-годинна «гуманітарна пауза» закінчилася 22 жовтня. Тимчасове припинення бомбардувань мало дати можливість мирним жителям вільно залишити місто, а лікарям – евакуювати хворих і поранених в лікарні. За повідомленням агентства Reuters, дехто з людей, які намагалися вийти з Алеппо через коридори, потрапили під обстріл і не змогли піти. За оцінками ООН, понад 250 тисяч цивільних все ще залишаються в оточених районах міста.

22 жовтня сирійські й російські військові літаки відновили удари по Алеппо.

Росію неодноразово звинувачували в авіаударах по цивільних об’єктах і густонаселених районах у Сирії. Кремль стверджує, що його атаки спрямовані проти бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG