Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест: організація до цього часу не отримала доступу до заручників на Донбасі


Архівне фото
Архівне фото

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) заявляють, що організація до цього часу немає доступу до заручників на Донбасі. Про це у коментарі Радіо Свобода заявила представник МКЧХ Санели Байрамбашич.

«У нас нічого нового. Нас запитували, чи є у нас допуск до заручників на території, непідконтрольній Україні. Ні, такого допуску у нас немає. Допуску немає, але ми ведемо переговори. Ми пробуємо пояснити, чому це важливо мати доступ до ув’язнених по обидва боки лінії розмежування, що наша місія – гуманітарна», – сказала вона.

«Такий рівень фокуса на цю проблему звичайно допомагає,допомагає кожна розмова й переговори, що можуть прискорити процес, що нам можливо швидше нададуть доступ», – прокоментували у МКЧХ обговорення під час «нормандської зустрічі» 19 жовтня проблеми допуску міжнародних організацій до заручників на Донбасі.

26 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що представникам МКЧХ знову відмовили в допуску до українських заручників на Донбасі. Він зауважив, що це сталося всупереч домовленостям, досягнутим в Берліні під час зустрічі у нормандському форматі 19 жовтня.

Питання допуску представників міжнародних організацій до утримуванихна Донбасі заручників уже неодноразово порушувалося, зокрема, і під час переговорів в Мінську.

За даними СБУ, наразі в заручниках у сепаратистів на Донбасі перебувають 109 українських громадян.

Звільнення заручників є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG