Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: в системі е-декларування зареєстрували понад 70 тисяч документів


Голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак
Голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що станом на ранок 28 жовтня в системі електронного декларування зареєстрували понад 70 тисяч документів.

«Декларанти подають декларації: 8:20 – 70 000 електронних документів в Реєстрі, за 5 хв. потому, 8:25 – 70 197 е –документів, на 8:33 – 70 533, тобто, за 13 хвилин в Реєстрі з’явилися понад півтисячі е-документів», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

«Ніхто не скасовував обов’язку чиновників щодо заповнення й подання декларацій на широкий загал! Очевидно, що увійти, заповнити й опублікувати інформацію про власні статки цілком реально. Попри навантаження на серверне обладнання та недостатню пропускну здатність магістральних каналів зв’язку», – додала Корчак.

Напередодні Корчак припускала, що НАЗК може звернутися до правоохоронних органів, якщо проблеми у роботі системи е-декларування не усунуть. У процесі декларування, зазначили в агенції, виникали труднощі, про що свідчить велика кількість скарг від тих, хто намагається подати е-декларацію.

Раніше повідомлялося про нестабільну роботу системи, у НАЗК це пояснили великою кількістю запитів. 25 жовтня в агенції повідомляли, що лише протягом останньої доби було 3,8 мільйона запитів, а кількість запитів на годину – понад 200 тисяч.

В агенції заявляли, що останній день подання електронних декларацій за 2015 рік – 30 жовтня.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG