Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії відмовив у відеодопиті Януковича і Шуляка


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Радянський районний суд Ростова-на-Дону відмовив у проведенні допиту в режимі відеоконференції колишнього президента України Віктора Януковича і колишнього командувача внутрішніми військами України Станіслава Шуляка.

У російському суді повідомили, що від української сторони надійшло доручення про проведення допитів Януковича і Шуляка в режимі відеоконференцзв’язку, однак проведення таких допитів неможливе: немає таких технічних можливостей – немає системи відеоконференцзв’язку.

Крім того, у російському відомстві зазначають, що в судових дорученнях не були зазначені адреси проживання Віктора Януковича та Станіслава Шуляка.

Минулого тижня Міністерство юстиції Росії підтвердило отримання запиту Мін’юсту України про допит колишнього президента України Віктора Януковича за допомогою відеоконференцзв’язку і направило його до суду в місті Ростові-на-Дону.

У червні Мін’юст направив Росії запит про проведення допиту Януковича і Шуляка. Як зауважили у відомстві, на запит Святошинського районного суду Києва їх мали допитати в режимі відеоконференції як свідків у справі про розстріл Майдану беркутівцями 20 лютого 2014 року.

Раніше адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляв, що в Росії офіційно підтвердили надання притулку колишньому президентові. За повідомленнями, він живе в Ростові-на-Дону.

Україна намагається домогтися допиту Януковича, зокрема, за допомогою відеоконференцзв’язку, який має бути належно оформлений, щоб мати процесуальну вагу. Для цього Україна зверталася до Росії з запитами про юридичну допомогу.

Віктор Янукович є в Україні фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України до Росії в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві.

XS
SM
MD
LG