Доступність посилання

ТОП новини

МВС Пакистану не виключає звільнення під заставу «афганської дівчини» з обкладинки National Geographic


Шарбат Гула
Шарбат Гула

Міністр внутрішніх справ Пакистану Чаудрі Нісар Алі Хан 30 жовтня заявив, що через кілька днів після арешту за звинуваченням у шахрайстві має бути звільнена під заставу 40-річна Шарбат Гулі, зеленоока «афганська дівчина», чиє обличчя стало відомим завдяки обкладинці журналу National Geographic.

«Думаю, я повинен буду розглянути цей випадок, адже вона – жінка і ми повинні розглядати це з гуманітарної точки зору», – сказав міністр.
За його словами, Федеральне агентство розслідувань має організувати «вихід під заставу якомога швидше».

«Якщо ми знімемо з неї звинувачення, депортуємо чи надамо тимчасову візу, щоб виїхати з Пакистану, то нам доведеться відмовитися від справ щодо посадових осіб, які видали їй ці підроблені посвідчення особи. Бо вони (посадовці – ред.) є справжніми винуватцями, і я не хочу, щоб вони жодним чином «зірвалися з гачка», – додав очільник МВС Пакистану.

Шарбат Гулу заарештували у пакистанському Пешаварі 26 жовтня через виявлені в неї фальшиві пакистанські документи.

40-річна жінка виросла у таборі біженців у Пакистані. Вона стала відомою після того, як у 1984 році її помітив у пакистанському таборі біженців фотограф National Geographic Стів Маккаррі. Наступного року її портрет прикрасив обкладинку журналу. У 2002 році Маккаррі знову знайшов і сфотографував Шарбат Гулу в Афганістані.

За даними ООН, в Пакистані проживає 1,4 мільйона зареєстрованих афганських біженців.

XS
SM
MD
LG