Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура передала до суду справу громадянина Франції, підозрюваного у підготовці теракту


Ukraine -- Prosecutor general's office of Ukraine / Генеральна прокуратура України
Ukraine -- Prosecutor general's office of Ukraine / Генеральна прокуратура України

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт щодо громадянина Франції, підозрюваного у незаконному придбанні й контрабанді зброї та підготовці терористичного акту. Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

«Встановлено, що вказана особа з метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїжджаючи до України, вживала заходи щодо незаконного придбання значної кількості зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних сил України», – повідомили у відомстві.

«У травні 2016 року в рамках здійснення негласної слідчої (розшукової) дії – контроль за вчиненням злочину – після проходження митного оформлення у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» (Волинська область) протиправна діяльність іноземця припинена співробітниками СБУ. Під час обшуку у нього вилучено: 5 автоматів АК-74 – 5,45 мм; 2 гранатомети РПГ–7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм загальною кількістю 5400 штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів», – інформують у Генпрокуратурі.

Затриманого підозрюють у вчиненні злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу. Щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

XS
SM
MD
LG