Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму відхилив апеляцію активіста через «екстремістський» допис у соцмережі


Олексій Шестакович
Олексій Шестакович

1 листопада підконтрольний Кремлю Сімферопольський суд Криму відхилив апеляцію громадського активіста Олексія Шестаковича у справі щодо «поширення екстремістських матеріалів», повідомив Шестакович на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні відбулася апеляція щодо «поширення екстремістських матеріалів». Суддя не почула ні те, що факт розміщення – 2010 рік (екстремістським відео визнано в 2013 році), а масовість – 11 переглядів. Рішення Залізничного районного суду Сімферополя залишили в силі», – написав Шестакович.

20 вересня підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя призначив активісту Олексію Шестаковичу штраф в одну тисячу рублів за, як заявили слідчі, «екстремістський» допис в соцмережі «Вконтакте», нібито написаний ним у 2010 році.

27 жовтня в Сімферополі відбувся суд, на якому Шестаковича визнали винним за статтею про адміністративні правопорушення Росії «Споживання наркотичних засобів або психотропних речовин без призначення лікаря». Активіст заявив про політичне підґрунтя справи проти нього.

Раніше МЗС України висловило стурбованість через переслідування громадян України в анексованому Росією Криму і закликало припинити тиск, придушення прав людини і свободи слова, а також звільнити всіх українських політв'язнів і заручників.

XS
SM
MD
LG