Доступність посилання

ТОП новини

Меркель звинуватила сирійські війська у «злочинах проти людяності»


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель звинуватила сирійські урядові війська «злочинах проти людяності». За її словами, застосування касетних і запалювальних бомб, а також хімічної зброї не можна пробачити.

«Цивільне населення голодує, на медичні установи ведуться напади, лікарі гинуть, а лікарні руйнуються. Це серйозні злочини проти людяності. Ми не можемо цього не помічати», – сказала Меркель 2 листопада, слова якої цитує Reuters.

Правозахисні організації та західні країни раніше звинуватили армію Сирії, яка діє за підтримки Росії, у прицільних нападах на цивільні об’єкти під час бомбардування повстанських районів, у тому числі в Алеппо.

Останнім часом на Заході почали закликати до нових санкцій проти Росії через її дії у Сирії, де Москва бере участь у громадянській війні на боці режиму Дамаска, а також проти влади Сирії через бомбардування Алеппо. Це бомбардування також уже не раз називали можливим воєнним злочином. Унаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по «повстанській» східній частині міста Алеппо, в першу чергу по об’єктах міської інфраструктури, останніми тижнями там загинули й сотні цивільних мешканців.

XS
SM
MD
LG