Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені 5 військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, 5 поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора з боку підтримуваних Росією бойовиків було 5 обстрілів, зокрема, в Лопаскиному, Кримському і Попаснянському районі.

На донецькому напрямку, за словами Лисенка, сепаратисти в Луганському застосовували БМП, а в Зайцеві та Авдіївці – міномети.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку на ділянці фронту Гнутове – Широкине бойовики застосовують міномети та гармати, вчора по позиціях українських військових було випущено понад 70 боєприпасів з важкого озброєння.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах населених пунктів Зайцеве, Пікузи (колишнє Комінтернове). В угрупованні «ЛНР» заявляють про три обстріли з боку українських військових по позиціях сепаратистів.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG