Доступність посилання

ТОП новини

Індія: щонайменше 30 людей поранені внаслідок сутичок з силовиками в Кашмірі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Щонайменше 30 людей отримали поранення в індійському Кашмірі 5 листопада в ході сутичок між урядовими силами і учасниками похоронної процесії.

Поліція і солдати завадили ході людей, які несли тіло хлопчика-підлітка, сім’я якого стверджує, що він помер від тортур в поліції в Шрінагарі, головному місті в Кашмірі.

За словами очевидців, сотні молодих людей кидали каміння в солдатів, в той час як інша група людей обрала інший маршрут для похоронної процесії.

Урядові сили застосували заряд дробу, попереджувальні постріли і сльозогінний газ, побоюючись, що процесія може перерости у мітинг проти індійського правління в регіоні, сказав офіцер поліції, який повідомив це на умовах анонімності.

Вбивство популярного командира повстанців в липні викликало протести, в ході яких 90 цивільних загинули і тисячі отримали поранення.

Кашмір був розділений між Індією і Пакистаном з моменту здобуття незалежності від британського правління в 1947 році. Обидві країни стверджують, що вони претендують на всю територію регіону.

XS
SM
MD
LG