Доступність посилання

ТОП новини

Родина працівника ГПУ отримала 3 квартири на вигідних умовах – «Схеми»


Олег Улінець, начальник управління організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів Генеральної прокуратури України
Олег Улінець, начальник управління організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів Генеральної прокуратури України

Начальник управління організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів Генеральної прокуратури України Олег Улінець і його дружина мають п’ять квартир, три з яких вони набули у власність або безкоштовно, або на вигідних умовах. Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA:Перший».

Олег Улінець і його дружина на двох володіють п’ятьма квартирами – у Львові, Чернівцях і Донецьку.

Від 1998 до 2001 року Олег Улінець працював у прокуратурі Чернівецької області. Згідно з законом України «Про прокуратуру» як працівнику, переведеному в іншу місцевість, йому надали 3-кімнатну квартиру в Чернівцях, яку він згодом обміняв на іншу – площею 295 квадратних метрів. У жовтні 2005 року дружина Улінця приватизувала цю квартиру з доплатою за зайву площу.

Будинок, квартиру в якому приватизувала дружина прокурора Улінця
Будинок, квартиру в якому приватизувала дружина прокурора Улінця

У 2005 році Улінця перевели в Донецьк, де він обіймав посаду першого заступника прокурора Донецької області. Тоді Улінець уклав договір про дольову участь у будівництві квартири в Донецьку. Квартиру площею в 83 квадрати він зміг викупити за 50 відсотків від вартості. «За рішенням Донецької міської ради на підставі закону України «Про прокуратуру» дана квартира мною викуплена за 50% вартості, на що мною брався кредит… На даний час вказана квартира і гараж захоплені терористами ДНР (сепаратистське угруповання «ДНР», що контролює частину Донецької області – ред.)», – пояснив Улінець у письмовій відповіді на запитання журналістів.

У 2008–2010 роках Улінець був заступником прокурора Львівської області. У 2009 році він отримав службову квартиру у Львові, яку згодом приватизував, а потім обміняв на іншу – на 146 квадратних метрів в будинку неподалік центру міста.

Квартирою в цьому будинку у Львові володіє Олег Улінець
Квартирою в цьому будинку у Львові володіє Олег Улінець

Ще дві квартири й офісне приміщення у Львові в 2011–2012 роках придбала дружина Улінця за власні кошти.

Обійнявши посаду генерального прокурора України в травні 2016 року, Юрій Луценко заявив про необхідність перевірки на доброчесність українських прокурорів.

XS
SM
MD
LG