Доступність посилання

ТОП новини

Український консул відвідав засуджених у Росії українців – МЗС


(Shutterstock)
(Shutterstock)

Посадовець консульства України в Росії відвідав засуджених у цій країні українських громадян Олександра Костенка і Валентина Вигівського, повідомив департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Ці зустрічі відбулися у вівторок і середу к приміщенні виправної колонії в російському місті Кірово-Чепецьку, де перебувають незаконно, як мовиться в повідомленні у фейсбуці, засуджені українці.

«Під час зустрічей консул перевірив умови утримання та стан співвітчизників. Українцям було надано належну консульсько-правову та матеріальну допомогу. Скарг на наявність упередженого ставлення чи інших протиправних дій із боку адміністрації колонії ув’язнені не висловлювали», – мовиться в повідомленні.

Олександр Костенко
Олександр Костенко

Кримчанин Олександр Костенко відбуває термін у три роки і шість місяців позбавлення волі. Він засуджений за те, що, за версією російського слідства, 18 лютого 2014 року в перебігу «масових заворушень» у Києві заподіяв тілесні ушкодження співробітникові кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують російські силовики, без передбаченого законом дозволу незаконно зберігав за місцем проживання зброю. Костенко своєї провини не визнав.

Валентин Вигівський
Валентин Вигівський

Киянин Валентин Вигівський був викрадений в окупованому Криму, куди він ненадовго прибув у справах, і врешті засуджений до 11 років позбавлення волі за «шпигунство». Через тортури він був вимушений визнати свою «вину».

XS
SM
MD
LG