Доступність посилання

ТОП новини

Проросійський кандидат Додон перемагає на виборах президента Молдови – дані понад 90% бюлетенів 


Згідно з даними опрацювання ЦВК Молдови понад 90% бюлетенів у другому турі президентських виборів у Молдові перемагає проросійський кандидат, соціаліст Ігор Додон. Він набирає понад 55% голосів виборців, тоді як його проєвропейськи налаштована опонентка Майя Санду – близько 44%.

Станом на 22:30 вечора неділі відкритими також залишаються 17 виборчих дільниць, серед яких два у Молдові (Бєльці та Кишинев), які зробили запит до ЦВК щодо продовження, та закордонні – в Канаді, Сполучених Штатах, а також у Тель-Авіві, Бухаресті, Тревізо.

Після оголошення про закриття більшості виборчих дільниць під стіни ЦВК Молдови у столиці прийшли протестувальники, обурені неможливістю всіх охочих за кордоном проголосувати, бо забракло бюлетенів. Повідомлення про такі проблеми надходили з Лондона, Бухареста, Болоньї, Москви та інших міст.

13 листопада у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. Аналітики назвали голосування ключовим для визначення подальшого курсу країни – на зближення з Росією чи з Європейським союзом.

XS
SM
MD
LG