Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони спростовують затримання «українського диверсанта» в Криму


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко спростовує затримання «українського диверсанта» в анексованому Криму.

«Спецслужби Росії стали на шлях новаторства й тепер брехню розповсюджують не тільки по понеділках, а й по середах. Жодного українського військовослужбовця не затримували», – заявив Лисенко, додавши, що російські силовики знову «призначили когось диверсантом».

При цьому він нагадав, що на території окупованого Криму залишаються тисячі військових пенсіонерів.

«Є потенціал для того, щоб їх колись оголосити українським диверсантом», – сказав Лисенко.

Напередодні російське видання «РІА Новини» з посиланням на власне джерело повідомило про нібито затримання в Сімферополі військовослужбовця Головного управління розвідки Міноборони України. За інформацією ЗМІ, у затриманого вилучили пістолет, гранату та елементи для створення саморобного вибухового пристрою. Офіційні відомства Росії в відкритих джерелах інформацію не підтверджували.

У ФСБ Росії 10 листопада заявили, що 9 листопада в анексованому Севастополі затримали «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України». У Міністерстві оборони України цю інформацію назвали «фейком».

Про затримання в Криму українців, яких російські силовики звинувачують у підготовці до диверсій, повідомлялося неодноразово. Зокрема, у серпні ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Цьому передувало триденні блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в'їзду і виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Влада України тоді заперечила звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG