Доступність посилання

ТОП новини

Обама заявив про важливість «плавної» передачі влади у США


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама заявив, що попри розбіжності у поглядах з обраним майбутнім президентом Дональдом Трампом, він прагне до плавного переходу влади. Про це він сказав під час візиту до столиці Греції Афін 16 листопада.

«Наступний американський президент і я не могли бути більш різними», – прокоментував нинішній господар Білого дому, але додав: «американська демократія більша, аніж будь-яка одна людина».

Обама під час свого виступу також говорив про необхідність вірності принципам демократії в світі, про зміни, викликані глобалізацією та міграційними змінами.

«Найбільші сподівання на прогрес людства залишають відкриті ринки», – сказав Обама. Але країни повинні гарантувати більшу вигоду саме для своїх громадян, зауважив він.

За словами Обами, важливо, аби влада країн була більш відкритою і чутливою до потреб суспільства.

Виступ Обами в Афінах – один з пунктів його останнього закордонного турне на посаді президента США. Після Греції в Обами заплановано візит до Німеччини і зустріч з канцлером Анґелою Меркель.

Потім американський президент вирушить до Перу на саміт Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Він планує повернутися до Вашингтона 19 листопада.

XS
SM
MD
LG