Доступність посилання

ТОП новини

Вночі в Криму допитали чотирьох кримських татар – Смедляєв


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

Вночі 18 листопада в анексованому Росією Криму підконтрольні Росії слідчі допитали чотирьох кримських татар, яких затримали за результатами обшуків. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив голова ЦВК Курултаю кримсько-татарського народу Заїр Смедляєв.

«Причини і приводи для обшуків надумані. Це щось пов’язане з крадіжкою, щось пов’язане з бізнесом. Це початковий привід, щоб зайти в будинок, провести обшук. Потім починають шукати заборонену літературу, наркотики, зброю. За традицією, обшук проводять озброєні люди, затримують, допитують», – розповів Смедляєв.

Напередодні в селі Відрадне Бахчисарайського району відбувся обшук в будинку Шеріфа Ганієва. За інформацією заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, в будинку Ганієва мешкає брат його дружини Емір Хасанов, якого підозрюють в крадіжці. Водночас перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял повідомляв, що обшук також відбувся в селі Софіївка Сімферопольського району в будинку місцевого підприємця на ім’я Юсуф.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск.

XS
SM
MD
LG