Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Туреччини відкликав суперечливий законопроект про одруження з неповнолітніми


Прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим
Прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим

Прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим відкликав суперечливий законопроект, який регламентує одруження з неповнолітніми.

«Ми повертаємо цей законопроект назад до парламентської комісії, щоб гарантувати широкий консенсус, про який просив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, і дати час для опозиційних партій розробити свої пропозиції», – сказав Йилдирим 22 листопада.

У найбільшому місті Туреччини Стамбулі 19 листопада відбувся мітинг проти законопроекту, за яким у разі схвалення парламентом на свободу можуть вийти чоловіки, засуджені за сексуальні домагання щодо дітей.

Маніфестанти тримали плакати з написами «Партіє справедливості і розвитку, руки геть від мого тіла», апелюючи до владної політичної сили президента Реджепа Тайїпа Ердогана, яка представила законопроект.

Цей документ пройшов перше читання в парламенті 17 листопада.

Якщо законопроект буде остаточно ухвалений, він дозволив би звільнення з в’язниці людей, винних у домаганнях щодо неповнолітніх, якщо це діяння було вчинене без «сили, погроз або будь-яких інших обмежень згоди», і якщо агресор «одружився з жертвою».

Віком згоди в Туреччині є 18 років.

XS
SM
MD
LG