Доступність посилання

ТОП новини

Польща знову підтвердила підтримку України


Петро Порошенко (л) і Анджей Дуда (п) під час зустрічі, Варшава, 2 грудня 2016 року
Петро Порошенко (л) і Анджей Дуда (п) під час зустрічі, Варшава, 2 грудня 2016 року

Чільні представники керівництва Польщі на зустрічах із президентом України Петром Порошенком, що перебуває у Варшаві з візитом, повторили, що їхня країна підтримує Київ у протистоянні агресії Росії.

Президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі з українським колегою, зокрема, заявив: «Сьогодні Польща, як і весь час, підтримує Україну. Ми весь час підтримуємо Україну, а сьогодні підтримуємо її також у війні за суверенітет, за збереження територіальної цілісності. На жаль, сьогодні частина території України незаконно, з грубим порушенням міжнародного права, захоплена Росією, окупована Росією. Польща і, сподіваюся, також і міжнародна спільнота ніколи не погодиться з цим».

За його словами, великим завданням для Європи і всього світу є вирішення ситуації в Україні, але не шляхом замороження конфлікту, а шляхом повернення Україні контролю над усім її кордоном.

У перебігу візиту була підписана генеральна міжурядова угода про співпрацю у сфері оборони, що створює правові підстави для розширення українсько-польського співробітництва в оборонній галузі, зокрема, за напрямами: військовий зв’язок та інформаційні системи; проведення науково-дослідних робіт для потреб збройних сил; оборонна політика та планування; логістичне забезпечення збройних сил; проведення військових інженерно-технічних робіт; військова інфраструктура; розробка, модернізація, виготовлення та поставки оборонного обладнання, співробітництво у сфері оборонної промисловості; операції сил спеціального призначення; інші напрями співробітництва за взаємною згодою сторін.

Порошенко подякував польській стороні за ефективну військово-технічну співпрацю і за зразкове, за його словами, створення і реалізацію спільної литовсько-польсько-української бригади, що, як сказав президент, є прикладом ефективної військової співпраці і координації дій у галузі безпеки.

Президент України перебуває в Польщі з офіційним візитом, у перебігу якого, зокрема, відбулися його зустрічі з польським керівництвом.

XS
SM
MD
LG