Доступність посилання

ТОП новини

Москаль дав свідчення в Генпрокуратурі у справі Майдану


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль 5 грудня дав свідчення в Генеральній прокуратурі України у справі про злочини проти активістів Майдану.

Після допиту Москаль заявив, що слідчі питали його про події 18, 19 і 20 лютого 2014 року.

«Я одразу сказав усе, що знав. Були якісь питання навідні, уточнювальні...», – заявив він, додавши, що не може оцінити, на скільки слідчі просунулися в справі.

Минулого місяця голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомив, що 5 грудня з’явиться на допит у справі щодо злочинів під час Революції гідності і даватиме свідчення про пожежу в Будинку профспілок 19 лютого 2014 року.

Він додав, що дату допиту визначено повісткою від Генпрокуратури, а заяви у ЗМІ керівника департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, що він відмовляється давати свідчення, не відповідають дійсності.

Раніше в інтерв’ю одному з українських телеканалів керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Геннадій Москаль після кількох запрошень в ГПУ так і не з’явився на допит.

У 2014 році Геннадій Москаль був головою тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування злочинів на Майдані.

Вночі 19 лютого силовики у Києві почали штурм Майдану, в результаті чого в Будинку профспілок виникла пожежа. Другий поверх, де розміщувався штаб активістів Євромайдану, вигорів вщент. Деякі перекриття між поверхами завалилися. За офіційними даними, в будівлі загинули двоє людей. Нині триває реконструкція будівлі.

XS
SM
MD
LG