Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина прийняла на оздоровлення групу волонтерів та учасників бойових дій на Донбасі


46 волонтерів та учасників бойових дій на сході України перебувають на семиденному відпочинку й оздоровленні в Угорщині на озері Веленце. У понеділок вони відвідали в Будапешті парламент Угорщини.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, поїздка до Угорщини стала можлива за організаційно-фінансового сприяння Кабінету міністрів Угорщини та Центрального органу самоврядування українців Угорщини.

Статс-секретар Міністерства людських ресурсів Міклош Шолтес на зустрічі з волонтерами та учасниками бойових дій на сході України запевнив, що Угорщина продовжить гуманітарну співпрацю з українською стороною, зокре+м йдеться про подальшу організацію літнього відпочинку для українських дітей із родин учасників АТО та сімей переселенців і лікування поранених військовослужбовців.

Зі свого боку, посол України в Угорщині Любов Непоп висловила вдячність угорському уряду за підтримку України в протидії російській агресії та практичні кроки з її подолання. Любов Непоп наголосила, що цього року на озері Веленце відпочило 700 українських дітей із сімей учасників бойових дій на Донбасі.

Цей відпочинок став можливим завдяки як угорській допомозі, так і зусиллям волонтерів, які опікувалися формуванням груп по всій Україні, і зараз вони отримали можливість на власні очі побачити місце, де відпочивали українські діти, наголосила Непоп.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

За даними ООН, станом на вересень цього року на Донбасі загинули понад 9,6 тисячі людей, понад 22 тисячі були поранені.

XS
SM
MD
LG