Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: через агресію Росії загинули понад 2,5 тисячі військових, 7,5 тисячі цивільних


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що число загиблих внаслідок російської агресії на Донбасі досягло десяти тисяч.

«Загальна кількість жертв війни вражає, вона сягнула 10 тисяч. Росія позбавила життя не лише понад 2,5 тисячі наших військових зі Збройних сил та інших силових структур, які боронять країну, – але й 7,5 тисячі цивільних громадян України», – сказав Порошенко під час виступу з нагоди 25-ї річниці створення Збройних сил .

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв’ю виданню «Голос України», опублікованому 6 грудня, повідомив, що станом на кінець листопада за час збройного конфлікту із підтримуваними Росією бойовиками на сході України загинули 3064 представники силових структур, 10753 – були поранені.

6 грудня в Україні відзначають 25-у річницю створення Збройних сил.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG