Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор-республіканець Ґрем: Росія має заплатити за втручання у вибори у США


Ліндсі Ґрем
Ліндсі Ґрем

Американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Ґрем заявляє, що Москва зламала обліковий запис його виборчої кампанії.

14 грудня Ґрем розповів медіакорпорації CNN, що Федеральне бюро розслідувань США за три місяці до виборів 8 листопада повідомило йому, що було втручання в його облікові записи.

«Моя мета полягає в тому, щоб покласти на стіл президента Трампа суворі санкції проти Росії. Вона повинна заплатити ціну», – написав Ґрем у Twitter.

Обраний президент США Дональд Трамп відкидав висновки ЦРУ і ФБР, що росіяни зламали, а потім оприлюднили електронну пошту й інші документи Національного комітету Демократичної партії, що завдало шкоди кампанії його опонента Гілларі Клінтон.

Водночас Ґрем заявив: «Я вірю, що росіяни здійснили цей злам, і вважаю, що вони зламали обліковий запис електронної пошти [голови кампанії Клінтон Джона] Подести. Вони зламали обліковий запис моєї кампанії. Я вважаю, що вся оголошена інформація завдала шкоди Клінтон, але не зачепила Трампа».

За словами сенатора, він не думає, що це втручання змінило результат виборів. Як заявив Ґрем, Клінтон програла б у будь-якому разі, бо не була «агентом змін».

Ґрем, голова підкомітету з асигнувань, який здійснює нагляд за Державним департаментом, є одним із високопосадових республіканців, які закликали відреагувати на ймовірне втручання Росії в американські вибори.

Наприкінці грудня Ґрем разом із ще одним сенатором-республіканцем Джоном МакКейном планує приїхати до Києва.

XS
SM
MD
LG