Доступність посилання

ТОП новини

МЗС висловлює протест через рішення російського суду залишити Сущенка під вартою


Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду залишити під вартою затриманого у Росії за звинуваченнями у шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка.

«Наполеглива відмова судової гілки російської влади у зміні запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою та подальше проведення судових слухань у закритому режимі свідчать про продовження психологічного тиску на громадянина України та політичну заангажованість російської судової системи», – мовиться у заяві.

МЗС вимагає від російської влади негайно припинити «правове свавілля» та звільнити «безпідставно затриманого» Романа Сущенка.

Московський міський суд 15 грудня відхилив скаргу на арешт Сущенка. Захист вимагав переведення журналіста під домашній арешт з подальшим проживанням у готелі при посольстві України в Росії.

ФСБ Росії 30 вересня у Москві затримала кореспондента агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, які є державною таємницею».

Кримінальну справу порушено за статтею «шпигунство». Лефортовський райсуд Москви ухвалив заарештувати журналіста до 30 листопада. 28 листопада суд продовжив термін арешту Сущенка до 30 січня 2017 року.

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона також називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

XS
SM
MD
LG