Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: число загиблих у теракті в Кайсері зросло до 14


Наслідки вибуху в турецькому Кайсері, 17 грудня 2016 року
Наслідки вибуху в турецькому Кайсері, 17 грудня 2016 року

До 14 зросла кількість турецьких солдат, загиблих внаслідок теракту в місті Кайсері зранку 17 грудня. Ще п’ятеро поранених перебувають у критичному стані, всього ж поранених – понад півсотні, серед них як військові, так і цивільні.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, число затриманих зросло до 15. Підозрювані були взяті під варту після того, як була підтверджена особа смертника, який скоїв напад.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що відповідальним за вибух є угруповання «Робітнича партія Курдистану» (РПК). Водночас у самому угрупованні заяв про відповідальність за вибух не озвучували.

17 грудня приблизно о 8:45 ранку за місцевим часом на дорозі неподалік університету в турецькому місті Кайсері прогримів вибух. За даними поліції і місцевої влади, бойовик-смертник підірвався в автомобілі, щоб атакувати автобус із військовими, які були не при виконанні службових обов’язків.

Мирні переговори про припинення вогню між урядом Туреччини і РПК провалилися в минулому році, що стало причиною нової хвилі насилля і придушення курдських груп.

XS
SM
MD
LG