Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії свідомо намагається змінити статус Полозова у справі Умерова задля усунення від справи – адвокат


Микола Полозов
Микола Полозов

Адвокат Микола Полозов заявив, що ФСБ Росії свідомо намагається змінити його статус у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова задля усунення від справи. Про це адвокат повідомив на сторінці у Facebook.

«Здійснюючи свою професійну діяльність в Криму, я зіткнувся з наміром слідства УФСБ Росії у Республіці Крим і місті Севастополі допитати мене у якості свідка, причому за обставинами, які мені стали відомі в зв'язку з наданням юридичної допомоги. Це не тільки пряме порушення закону, а й свідомі дії, спрямовані на негативну зміну мого процесуального статусу в гучній справі із політичним підґрунтям», – написав Полозов.

Адвокат також звернувся до адвокатського співтовариства з проханням максимально жорстко і публічно реагувати на будь-які утиски правозахисників.

«Вважаю, що адвокатське співтовариство маж максимально жорстко і публічно реагувати на будь-які виклики правам адвокатів, які охороняються законом, і особливо в частині охорони адвокатської таємниці», – додав Полозов.

13 грудня підконтрольний Кремлю Київський суд Сімферополя розглянув звернення слідчого ФСБ Росії про дозвіл викликати на допит адвоката Миколу Полозова в якості свідка у справі його підзахисного – заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. У разі допиту Полозова у суді як свідка у справі Ільмі Умерова, це стане причиною для усунення адвоката від справи в якості захисника. Очікується, що Полозов оскаржуватиме рішення щодо його допиту як свідка у справі Ільмі Умерова.

XS
SM
MD
LG